Ambulant Pedagogische Adviespraktijk

 

Over ons


Sanne 

Als leerkracht in het basisonderwijs had ik al snel mijn hart verloren aan de kinderen die het net op een andere manier deden dan de rest. De kinderen die mij uitdaagden om net dat beetje extra te bieden, zodat zij zich ook gezien, gehoord en gewaardeerd voelden. 
Als leerkracht kon ik hier onvoldoende mijn ei in kwijt en dat is de reden dat ik voor de studie tot orthopedagoog heb gekozen.  

Mijn interesse is altijd uitgegaan naar de jonge kinderen, zo puur en onbevangen. Aan deze jonge kinderen zijn onlosmakelijk hun ouders verbonden, het zou onnatuurlijk zijn om ze (tijdens de behandeling) uit elkaar te halen. En juist de combinatie van ouder en kind maakt het werken met deze doelgroep zo mooi en fascinerend.


Karlijn

De onschuld en het prachtige onbezonne van een kind is waar ik een twinkeling van in mijn ogen krijg. De denkwijze en behoeftes zijn zo onschuldig en vaak dood eenvoudig. Het is voor mij genieten om aan te kunnen sluiten bij de beleving, behoefte en de fantasie van kinderen. Omdat dit gevoel mij destijds niet losliet heb ik mijn studie aan de kunstacademie losgelaten en ben ik pedagogiek gaan studeren. Nooit een seconde spijt van gehad.

Ontdekken waar een kind zijn plezier uithaalt, waar zitten de kwaliteiten en waar zitten de ontwikkelpunten. Een prachtig proces dat soms even zoeken is, maar het is er altijd.

Een ouder die om hulp vraagt stelt zich kwetsbaar op en tegelijkertijd heel krachtig. Ik vind het dan ook erg belangrijk om daar oog voor te hebben en ook daarbij aan te sluiten. Daaraan voorbij gaan zal een succesvolle behandeling in de weg staan. 

Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde nodig, iemand die luistert en écht hoort wat je zegt en ziet wat je bedoelt. Dat geldt voor de kinderen, maar ook zeker voor de ouders. En dat is wat ik doe en dat is wat wij bij ZigZag doen. Luisteren, kijken en echt zien wat de vraag is om vervolgens zo goed mogelijk aan te sluiten bij ouder en kind. Dit gecombineerd met mijn kennis, enthousiasme en met gemotiveerde ouders komen we samen tot mooie resultaten.  

‘De vraag is niet waarnaar je kijkt, maar wat je ziet’           -Henry David Thoreau-