Ambulant Pedagogische Adviespraktijk

 

Over praktijk ZigZag

Praktijk ZigZag is ontstaan vanuit passie, kennis en een hoop liefde voor het vak en voor onze doelgroep. Deze passie is ontstaan vanuit onze werkervaring binnen de Specialistische GGZ. Wij hebben daar gewerkt voor Poli het jonge kind (0-6 jaar) en  de afdeling autisme jeugd (6-18 jaar). Wij als praktijk ZigZag streven ernaar ouders, verzorgers, leerkrachten en leidsters handvatten te geven in een tijd dat ze zich onthand voelen. Wij willen ouders helpen om te leren hoe ze op een prettige manier en met langdurig effect weer grip kunnen krijgen op de situatie.

Opvoeden is hard werken en gaat niet vanzelf. Met name op het moment dat de ontwikkeling van je kind anders verloopt dan verwacht kan het fijn zijn dat er een professional met je meedenkt.

In de visie van Praktijk ZigZag is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met behandelen. Hoe jonger het kind, des te flexibeler is het brein.

Ook vinden wij het belangrijk om oog te hebben voor de omgeving waar het kind in opgroeit, hoe het gaat met het contact tussen ouder en kind en hoe het contact met broertjes en zusjes is. Als de wens er is nemen wij ook contact op met de school of de opvang van het kind.

Bij Praktijk ZigZag maken wij veel gebruik van spel tijdens onze behandeling. Door actief mee te doen sluiten wij zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van het kind. Daardoor leren wij waar de behoeften liggen als het gaat om de ontwikkeling.  

Kortom bij praktijk ZigZag kijken we zoveel mogelijk naar het complete plaatje van het kind, de ouders, de familie, de school of de peuterspeelzaal/het kinderdagverblijf. Wat is het gedrag van het kind en wat is de reden van dit gedrag, hoe kunnen anderen of de omgeving van het kind dit gedrag beïnvloeden?